2016. május 19., csütörtök

Az Eddie Lee Sexton sztori


Eddie Lee Sexton egy tízgyerekes család legkisebbjeként látta meg a napvilágot. Viszonylag normális gyerekkora volt, anyja elkényeztette, idősebb korában belépett a hadseregbe követve a bátyját. Később fegyveres rablással vádolták és pár év börtönre ítélték. Szabadulása után találkozott Estella Mae-vel.

Estella Mae-nek és Eddie Lee-nek 12 gyereke született kezdve Eddie Lee juniorral, 1969-ben. Rákövetkező évben Eddie Lee lesérült a munkahelyén, és hátfájásra hivatkozva rokkantsági nyugdíjat igényelt. Ez lett az első tette egy nagyon hosszú és általában sikeres csalási sorozatban. Az elkövetkező 20 évben nyilvánosan leginkább csak tolószékben mutatkozott, de a gyerekei később bevallották, hogy erre egyáltalán nem volt szüksége.

Ahogy a gyerekek cseperedtek, egyre többször gyűlt meg a baja a rendőrségnek a Sexton-családdal, családon belüli erőszak miatt, vagy épp a szomszédok hívták ki őket. És bár a hatóságok tudták, hogy valami nem stimmel a família körül, semmit sem tudtak rájuk bizonyítani.

1992-ben egy iskolai tanácsadó hívta ki a helyi középiskolához a rendőrséget. A 18 éves MaChelle Sexton ült az irodájukban, az otthoni dolgokról és arról beszélt, hogy a saját apjától terhes. MaChelle sötét és hihetetlen történeteket mesélt elképzelhetetlen mértékű családon belüli bántalmazásról és megaláztatásról.
Később kiderült, hogy ő maga ugyan nem terhes, de két idősebb testvére valóban életet adott az édesapjuk gyermekeinek. (Sherri-t Eddie Lee távoli rokonokhoz küldte, nehogy "kibeszélje" a családi titkokat, Pixie viszont hűségesebb volt apjához, az ő esetében nem kellett ettől tartani, ő otthon maradhatott.)

Az iskolai tanácsadók elbeszélgettek a többi gyerekkel is, még az otthon tartott kicsikkel is, de nem jutottak sokra. A szociális munkások később elnevezték azt az arckifejezést, amit a Sexton-gyerekek vágtak, amikor az otthoni dolgokról kérdezték őket "Sexton-bámulásnak". MaChelle szerint ez annak köszönhető, hogy az apja megfenyegette őket, mi történik, hogy ha beszélni mernek a hatóságokkal. Később úgy döntöttek, jobb, ha a kisebb gyerekeket elveszik a családtól és meglátják, úgy beszélnek-e majd.

Estella Mae és Eddie Lee megijedtek. Tudták, hogy nyomoznak utánuk, hogy MaChelle a fenyegetés ellenére mindent kipakolt, és nem áll jól a szénájuk. Nagyjából tudták követni, hová költözik a lányuk (mert ugye hozzájuk már nem ment vissza), de közvetlenül nem tudták felvenni vele a kapcsolatot. Emellett még az első dolguk volt Pixie kiházasítása. Egyben azt is elintézték, hogy az újdonsült férj, Joel Good a nevére vegye a lány két (Eddie Lee-től származó) gyermekét.

Eddie Lee Sexton
A szociális munkások mindenkivel beszéltek, akivel csak lehetett, köztük Eddie Lee bátyjával, Otis-szal is. Ő meg volt győződve róla, hogy MaChelle vádjai igazak, példával tudta alátámasztani. Amikor a lányai bébiszitterkedtek Sexton-éknál, konkrétan látták, hogy a gyerekeket a mosdóhoz vagy a vécéhez kötözték.
Ahogy azt a hatóságok várták, kikerülve a szülői befolyás alól, a kisgyerekek beszélni kezdtek, történeteik passzoltak MaChelle-ével. A szociális munkások csak azt nem tudták, hogy a fiúk, akik egy intézetbe kerültek kapcsolatban maradtak a szüleikkel. Ahogy a nyomozók egyre mélyebbre ásták magukat az ügyben, a fiúk sorra vonták vissza a vallomásaikat. A végére már túl kevés bizonyíték maradt ahhoz, hogy bármit tehessenek törvényes úton Sexton-ék ellen.

Estella végül bíróságra ment (látszólag egyedül intézve a dolgot), megesküdött arra, hogy Eddie Lee kiköltözött a házból, és erre hivatkozva követelte vissza a gyermekeit. Sikerrel járt: néhány gyerekét visszaítélték neki. Eddie persze hamarosan visszatért a meleg családi fészekbe, az erőszak folytatódott, csak bebizonyítani nem lehetett semmit.

Két hónappal később kiszállt a rendőrség a házhoz. Fegyvert és muníciót találtak otthon, ezért letartóztatták Eddie Lee-t, aki ráadásul - állítólag - meg is fenyegette őket, hogy ha bárki megpróbálja elvenni tőle a gyerekeit, azt lelövi. Végül óvadék fejében szabadlábra helyezték, Eddie pedig menekülőre fogta. Persze nem egyedül vágott neki az útnak, vitte magával a családját, szándéka volt összehozni az egész famíliát. Terve szerint elmentek Sherri-ért és a kisgyerekért, majd Eddie Lee juniorért és az ő családjáért, végül "beugranak" Matthew-ért, egy másik kisfiúért, akit a bíróság meghagyott a nevelőszüleinél.

Megeredtek hát Oklahoma, majd Indiana felé. Ide már velük tartott Pixie és Joel a két már meglévő gyermekkel, és a közös 10 hónapos kisbabájukkal, Skipper Lee-vel.
Természetesen közben már Ohio állama kiadta a letartóztatási parancsot Eddie Lee-re és Estellára is.
Végül 1994-ben sikerült kézre keríteni a házaspárt, de ezután még egy újabb horrortörténetre derült fény.

A Sexton-család menekülése során két gyilkosság történt.
Az egyik áldozat Pixie 10 hónapos gyermeke, Skipper. Egy táborhelyen húzták meg magukat, amikor a kisfiú megbetegedett és ezért elég sokat sírt. A szemtanúk szerint Eddie Lee ettől eléggé kiakadt, attól tartott, hogy a folytonos sírás felhívja a figyelmet rájuk, esetleg még a hatóság is megjelennek, ráparancsolt hát Pixie-re, hogy hallgattassa el a gyereket vagy ő fogja. Amikor a lány megkérdezte, mégis hogy tegye, azt válaszolta, tapassza be a kezével a baba orrát és száját. Pixie pedig (ahogy minden Sexton-gyerek) vakon engedelmeskedett az apjának és a gyerek végre elhallgatott, a lány pedig azt hitte, elaludt. Reggel viszont holtan találták Skippert. Eddie Lee igyekezett meggyőzni Pixie-t arról, hogy a baba bölcsőhalált halt, de orvost ugye nem hívhattak, mert az értesítette volna a hatóságokat.
Skippert szimplán elföldelték.

Joel pont pár nappal Skipper halála előtt tudta meg, hogy Pixie gyermekeinek Eddie Lee az apja. Ezután többször összeveszett a családdal, és nem egyszer szóba hozta, hogy kiszállna és visszatérne Ohio-ba, de ebbe Eddie Lee nem ment bele. Skipper halála utáni levertségében Joel már mást sem akart, csak hazavinni gyermekét és tisztességesen eltemetni. Eddie Lee ekkor már tudta, valamit tennie kell Joellel.

Eddie Lee már menet közben fegyveres kiképzésben részesítette gyermekeit a várható "fenyegetések" ellen és az elképzelése szerint Joel most épp pont ilyen fenyegetésnek számított. Meggyőzte Willie-t, a mentálisan nem teljesen ép fiát, hogy "altassa el" Joelt. Willie-nek nagy valószínűséggel fogalma sem volt arról, hogy az, amit tesz, megöli majd a sógorát. Charles (egy másik Sexton-fiú) jelenlétében, és az apja irányításával Willie végzett Joellel. Pixie ezután Eddie Lee utasítására elégette a ruháit és őt is elásták a parkban (nem ott, ahol Skippert).

Miután tudomást szereztek a történtekről, Sherri Sexton a hatóságokhoz fordult, Charles pedig elvezette őket a sírokhoz. A fiú további gyilkosságokról is beszámolt, amiket Eddie Lee tervezett, többek között meg akarta ölni a saját bátyját, és a fiait utasította, hogy azon mód öljék meg Sherri-t, ha a lány el akarja hagyni a családját.

Eddie Lee tárgyalását 1994-ben tartották, kettős gyilkosság vádjával és Pixie is bíróság elé állt a férje és saját gyermeke megölése miatt.

Eddie Lee-t halálra ítélték.
Estella Mae-t életfogytiglanra ítélték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.