2016. május 25., szerda

A Chris Coleman sztori - ártatlan vagy idióta?



Következő bejegyzésnek mást terveztem, de nemrég láttam egy filmet Chris Colemanről és egyszerűen nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Ezt az embert vagy nagyon-nagyon profi módon bepalizták, vagy amellett, hogy egy szociopata szörnyeteg, iszonyatosan nagy vadbarom.

Ő ártatlannak vallja magát.

Chris Coleman egy prédikátor fiaként látta meg a napvilágot. Felnőttként beállt tengerészgyalogosnak, és a hadseregnél, a K9-es hadosztálynál találkozott későbbi feleségével, Cherrivel is. Miután Coleman otthagyta a hadsereget, jól fizető állást kapott, egy tévés hittérítő mellett testőrködött, Cherriből pedig háztartásbeli lett. Házasságuk tizenkét évig tartott, két fiúk született, és a külső szemlélő számára boldog családnak tűnhettek.

2009. május 5-én Chris Coleman rácsörög a szomszédjára, aki egyébként főállásban a rendőrségnél dolgozik, hogy nézzen már rá a családjára, mert Cherri egyetlen hívására sem felel. A rendőr - bár furcsállja a kérést - megteszi. Már akkor rosszat sejt, amikor az egyik szúnyoghálós ajtót kitépve találja. Úgy tűnik, valaki nagyon be akart jutni a házba.
Ahogy a rendőr-szomszéd is beljebb kerül, elképesztő látvány tárul elé. A Coleman-ház falait piros festékszóróval írt vulgáris, fenyegető szövegekkel irkálták tele, az emeleten pedig rátalál Cherri és a két kisfiú, a 11 éves Garett és a 9 éves Gavin holttestére. Mindhármukat a saját ágyukban dróttal fojtották meg.


Feliratok a Coleman-ház falain a gyilkosság reggelén

Amikor Chris minimálisan megemészti a hírt és már kihallgatható állapotban van, elmeséli, hogy reggel edzeni ment és onnan munkába, de amikor elindult, még mindenki élt. Már ez nem nagyon passzolt a sztoriba, mert a holttestek állapota alapján a gyilkosság jóval korábban, este 11 és éjjel 3 között történt...

Kérdezik lehetséges rosszakarókról, mire megemlíti, hogy korábban sorozatban kapott egy rakás fenyegető levelet és e-mailt (a destroychris@gmail.com címről), mint például "Álmukban fogom megölni őket" és hasonlók, de az is előfordult, hogy a főnökének címeztek egy "Mondd meg Chris-nek, hogy a családja halott" tartalmút. Colemant annyira aggasztották a fenyegetések, hogy jelentette is a rendőrségen, sőt, a postaládájukat még egy ismerősük be is kamerázta. Most, a gyilkosság után a nyomozók durván ráállnak az új szálra, és az IP-címek lenyomozása után kiderül, hogy a fenyegető e-maileket Coleman céges számítógépéről küldték.

A rendőrök megkérdezik Colemant, kit értesíthetnének Cherri haláláról, erre ő benyögi a Tara Lintz nevet is, a nőét, aki a felesége középiskolai barátnője volt. A nyomozók elmennek hát ehhez a Tarához, aki, ahogy megtudja, milyen ügyben is keresik őt, megkérdezi, szüksége lesz-e ügyvédre. Nem az a tipikus reakció.
Innen gyorsan eljutnak a lényeghez: Colemannek hat hónapja virágzó és eseménydús kapcsolata van Tarával. Ez olyan szinten működött, hogy például amikor a Colema-család a Disney Worldbe készülődött, de Tarának nem tetszett, hogy a pasija Cherrivel, a feleségével elutazgat mindenfelé, Coleman lazán lemondta az utazást, hogy a kedvében járjon.
Szóval a kapcsolat annyira komoly, hogy Coleman el akarta hagyni a feleségét, hogy családot alapíthassanak (már a lányuk nevét is kiválasztották). Utoljára úgy vált el Tarától, hogy odaadja a papírokat Cherrinek. Rá egy napra a Coleman-család három tagja halott volt.


Chris Coleman és Tara Lintz


Egyre inkább szorul a hurok. Az sem segít, hogy a rendőrök lenyomozzák Coleman pénzügyeit, és rátalálnak egy hitelkártyás fizetésre, amin piros festéket vásároltak, pont olyan típusút, amivel telefirkálták a Coleman-ház falait.

Azt is bebizonyították, hogy Coleman még a családja, a két fia temetésének napján is a barátnőjének nyomta a "szeretlek" meg a "hiányzol" üzeneteket.

Colemant hamar letartóztatták.

Tara Lintz a tárgyaláson ellene vallott.

Chris Colemant életfogytiglanira ítélik feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Igazságtalan tárgyalásra hivatkozva fellebbezett (amiért is a bíró engedte, hogy megmutassák a Tarával közös képeiket az esküdteknek).


Sokak szerint Coleman azért ölte meg a teljes családját, a saját fiait is, mert a válással elvesztette volna a szuper állását (a hittérítők nem értékelik a házasság szentségét megtörő embereket), viszont az eltervezett remek új életéhez nagyon jól jött volna a jól fizető munka.

Ha már gyanút fognék, azért lenne, mert minden annyira klappol, hogy a legidiótább nyomozó is lebuktatta volna Colemant. A gyilkosság időpontjával kapcsolatos bődületes hazugság és a kamu alibi, a piros festék, a kamu fenyegető levelek és persze Tara...
De inkább azt mondom, Coleman egyáltalán nem gondolkodott és innen a sok szarvashiba.
Szerencsére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.