2016. június 1., szerda

Wineville-i csirkeketrec-gyilkosságok

A csirkefarm
www.line-up.com


Nemrégiben láttam egy filmet Gordon Stewart Northcottról és mit ne mondjak, a rengeteg szörnyűség, ami körülvette ezt az embert, nehezen megy ki a fejemből. Sokaknak ismerős is lehet a sztori, ez az alapja... a története az Elcserélt életek című Angelina Jolie című filmnek.

Utánanéztem hát a neten is az ügynek, ami a Wineville-i csirkeketrec gyilkosságok néven híresült el.

Nothcott 1906-ban született Kanadában. Ő volt szülei, főleg édesanyja, Sarah Louise Northcott szeme fénye, bár homoszexuális hajlamai állítólag hamar megmutatkoztak. Később azt állította, édesapja tízéves korában zaklatta, de ezt nem tartják valószínűnek. (Az apa a szörnyűséges események után az őrültek házába került és ott is halt meg.)



Gordon Northcott

Northcott 1924-ben Los Angelesbe költözött a szüleivel, nővére Kanadában maradt a férjével.
Amikor saját kis földterületet kért a szüleitől, ők boldogan megvették neki. Csirkefarmot szándékozott alapítani, de azt állította, a munka túl sok neki, segítségre van szüksége. Jó ötletnek tűnt a Kanadában maradt nővére, Winifred fiát áthívni Amerikába.

Stanford Wesley Clark költözésekor már 13 éves volt és alig tette be a lábát a farmra, Northcott szexuálisan és fizikailag is bántalmazni kezdte. Megfenyegette, hogy ha megpróbál elszökni a farmról, megöli. Megtörte testileg és lelkileg, ehhez kétség sem fér, és mindezt Stanford nagyszüleinek hallgatólagos beleegyezésével, hisz nekik tudniuk kellett, mit tesz a fiúk az unokájukkal.



Stanford Wesley Clark


Northcott azonban hamar megunta saját unokaöccsét és idővel portyákra indult a környéken. Fiúkat hajtott fel, akiket aztán hazacipelt, megerőszakolt és elengedett. Nem lehet pontosan tudni, hány ilyen áldozata lehetett, de az tény, hogy az életét féltő Stanford aktívan segített neki ebben.

Első (ismert) áldozata egy azonosítatlan mexikói fiú. Abban az időben sok bevándorló megfordult Kaliforniában, ő egy volt a sok közül. Northcott az út szélén talált rá, szokás szerint leszólította, beszélgetett vele, de ez a fiú nem akart csak úgy, szíre-szóra vele menni. Fegyvert fogott rá, és a fegyver el is sült.
Ezután állítólag Northcott hazavitte a testet és megmutatta Stanfordnak, hogy lássa, mi történik vele is, ha nem fogad szót.

Másik két áldozata egy testvérpár, a Winslow-fiúk (12 és 10 éves) voltak.

A negyedik és tudtunkkal az utolsó áldozat pedig a kilenc éves Walter Collins, akit a házuk elől rabolt el. Jó pár napja tartotta már magánál a fiút, amikor beállított hozzájuk az anyja. A látogatás idejére a férfi Waltert egy tyúkketrecbe zárta, de az asszony - aki már jó ideje sejtette, mit művel a fia a farmon - gyanút fogott, és rá is talált a fiúra.
Ezután közölte, hogy Walternek meg kell halnia, mert azonosítani tudná Northcottot (régebben találkoztak), és úgy döntött, hárman együtt (Northcott, Stanford és ő) ölik meg a kisfiút. Ebben az esetben mindenki bűntárs és senki sem mehet a rendőrségre. A fia azt javasolta, használjanak fegyvert, de az asszony a fejsze mellett döntött.

A Winslow-fiúkat hasonlóképpen végezték ki.


Az "igazi" Walter Collins


Stanford az elejétől fogva folyamatos levelezésben állt a nővérével, Jessie-vel, csakhogy a leveleket Northcott írta az unokaöccse nevében és másról sem szólt, minthogy milyen szép is az élet Kaliforniában.
Jessie azonban gyanút fogott és leutazott a farmra pár napra. Egyik éjszaka Stanfordból kibukott az igazság, de persze a nővére ebből egy szót sem árulhatott el Northcottnak, különben mindketten ott, azon a helyen halnak meg. Hát Jessie visszament Kanadába és csak az amerikai konzulátuson adta elő a történetet.

1928. augusztusában a bevándorlási hivatal meglátogatta Stanley-t a farmon. Northcott messziről észrevette a közeledő ügynököket, és ráparancsolt a fiúra, hogy tartsa fel őket, különben lelövi, majd menekülőre fogta. Kanadában tartóztatták le édesanyjával együtt.
Stanford részletes vallomást tett.

A hatóságok három sekély sírt találtak a farmon, de azok csak bizonyos testrészeket takartak. Clark vallomása szerint a testeket Northcott és az édesanyja ásták el pár héttel a letartóztatásuk előtt. Kicipelték a sivatagba és elégették őket.

Miután letartóztatták, Northcott több mint öt gyerek haláláért vállalt felelősséget, köztük Walter Collinsért is, és édesanyja, Sarah is bevallotta a gyilkosságot, de később mindketten visszavonták a vallomásukat..


Sarah Louise Northcott
http://latimesblogs.latimes.com/


Stanford Wesley-t rehabilitációra utalták fiatalkorúak intézetébe öt évre, amit aztán lecsökkentenek 23 hónapra jó magaviselete miatt. 
Sarah Louise Northcott életfogytiglani börtönbüntetést kapott.
Gordon Northcottot halálra ítélték. 


Úgy tartják, Northcott több mint húsz kisfiú haláláért lehet felelős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.