2016. május 28., szombat

Wanda Holloway - A texasi pompomanyuka története



Ennek az ügynek mindenképp az első bejegyzések között kellett lennie ezen a blogon. Pontosan nem emlékszem, mikor és hol hallottam a texasi szurkolólányos sztorit, de szerintem még tini lehettem és azóta sem tudtam elfelejteni.. Akad még pár ilyen, elő is fognak lassan kerülni, de ha pszichiátert szeretnék játszani, szerintem Wanda Holloway-nek maghatározó szerepe volt abban, hogy érdeklődni kezdtem a megtörtént bűnesetek iránt.

Texas futballállam. Az amerikai foci ott szent és sérthetetlen, a focisták istenek és ha lány vagy és azt akarod, hogy imádjanak, szurkolólánynak kell lenned.

Wanda Webb mindenképpen be akart jutni a csapatba. Szerény családból származott, baptista apja nem értékelte a próbálkozásait, majd még tiniként teherbe is esett, szóval az álma füstbe ment. A gyerek miatt gyorsan férjhez ment, szült két gyereket, majd végül el is vált.

Wanda Webb... vagyis most már Wanda Holloway egy tipikus texasi kertvárosi anyának látszik.

Csakhogy idővel más nem is érdekeli, csak hogy a lányának, Shanának sikerüljön az, amibe ő belebukott: bejusson a szurkolócsapatba. Gyerekként beíratta tornára és kényszeríti, hogy a mozdulatokat, sorokat, ugrásokat gyakorolja. Van, amikor saját kezűleg írja meg a háziját, csak nehogy kimaradjon az aznapi edzés.
Gyönyörű ruhákat vásárol neki, bulikat tart, hogy Shana népszerű legyen, merthogy Texasban a szurkolólányokat a suli diákjai választják meg, és ugyebár akiről nem tudják, kicsoda, annak esélye sincs.


Shana Holloway


Eljön a válogató ideje. Minden remekül megy, Shana perfektül teljesít, Wandát szétfeszíti a büszkeség.

Viszont történik valami, amire senki sem számít. Felbukkan egy lány, Amber Heath, aki még csak nem is jár az iskolába, de engedélyt kap arra, hogy a szurkolócsapat tagja legyen. A válogatón minimum olyan jól szerepel, mint Shana, ha nem jobban. Ráadásul az édesanyja, Verna az a fajta nő, akit Wanda ki nem állhat, mert - egyesek szerint - mindent megtestesít, ami ő maga lenni akart volna.


Wanda Holloway (balra) és Verna Heath (jobbra)
fotó: www.texasmonthly.com

A válogató után a "szavazás" előtt elkezdődik a kampány a diákok támogatásáért. Shana és Wanda szerényebben áll neki, míg Amber és Verna a direkt marketinggel próbálkozik, azt hiszem, süteménnyel és hasonlókkal próbálja elnyerni a suli szívét. Amber tarol és bejut a csapatba.

Wanda teljesen kiborul, de a tiltakozását visszadobják, viszont pont neki köszönhetően az iskolában a jövőre vonatkozóan betiltják a Verna-féle kampánystratégiát.

A baj az, hogy amikor Shana jövőre újraindul, Wanda pont ugyanahhoz az eszközhöz folyamodik, mint gyűlölt riválisa előző évben, és a friss szabály miatt ki is zárják őket. Ez az év is elúszik Shana számára.

Wanda őrjöng.

Shana a következő évben is indul. A legszerencsétlenebb az egészben, hogy ő maga már nem is akar pompomlány lenni (kérdés, hogy eddig akart-e), kínszenvedés számára, ami körülötte történik. A suliban mindenki rajta röhög, és persze semmi esély, hogy bejusson a csapatba.

Wanda nem bírja tovább. Priuszos ex-sógorához, Terry Harperhez fordul, hogy keressen valakit, aki hajlandó és képes megölni Verna Heath-t. Úgy gondolja, ha elveszti az édesanyját, Amber annyira összezuhan, hogy nem lesz képes a szurkolásra fókuszálni, és amikor emiatt kilép a csapatból, Shana kerülhet a helyére.

Terry viszont ahelyett, hogy bérgyilkost hajkurászna Wandának, egyenesen a rendőrségre megy. A nyomozó kérésére a férfi hangszalagra veszi egy a Wanda és közte folyó beszélgetésüket, ami tökéletes alapja a nő letartóztatásának.

_____________________________________________


Wanda védőügyvédje azzal érvelt, hogy mindez csak Wanda ex-férje és annak testvérének aljas összeesküvése, hogy börtönbe juttassák a nőt. Vicces.
Végül egy ügyvédcsere után Wanda alkut köt, és beismeri a bűnösségét.

Wanda Holloway-t az első tárgyalásán 15 évre ítélik, amit a második tárgyalásán 10 évre csökkentenek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.