2016. május 21., szombat

Connie Nichols, a megcsalt szerető



Connie Nichols-nak viszonya van egy nős férfival.

Ahhoz képest, hogy milyen gyakori ez felállás, sűrűn alapja is gyilkossági ügyeknek. Hát még ha ezt a viszonynak egy amerikai kisváros a háttere, ahol a férfi, Forrest Teel egy prominens személy, aki látszólag boldog családban él feleségével és a fiával, és ahogy azt kell, aktívan részt vesznek a város társadalmi életében, Connie ehhez képest kétszeresen elvált nő, aki egy állást is képtelen megtartani.

És akkor ezt a szituációt helyezzük 1958-ba.

Connie-nak már 15 éve szégyenteljes viszonya van Teellel, akkor kezdődött, amikor a nő Teel "alatt" dolgozott. Még Connie második házassága előtt, de egy ilyen piti dolog sem állhatott kettejük közé. A nő az utóbbi években már abban a hiszemben él, hogy ha Teel fia 18 éves lesz, a férfi elválik és a mostani titkos viszony komolyba fordul.
Teel fizeti Connie lakbérét és minden számláját, de 1958-ban a nő sejteni kezdi, hogy valami nincs rendben és a gyanúját alátámasztja, hogy a férfi sorra mondja le a találkáikat. Mit tesz ilyenkor egy nő? Követni kezdi a pasiját, de sajna Teel rajtakapja és ezen jól össze is vesznek. Viszont Connie így is rájön, hogy a pasi egy másik nőhöz is eljárogat. Connie persze azonnal abban él, hogy Teel 15 év után le fogja cserélni.


Connie Nichols a tárgyaláson

Telnek a hónapok, de Teel új "kapcsolata" csak nem akar véget érni, sőt, a férfi még inkább hanyagolja Connie-t, akinek paranoiája egyre csak dagad: 15 évet fektetett ebbe a viszonyba és most nagyon úgy tűnik, le akarják koptatni.

1958. júliusában Teel a másik nőtől hazaindulván Connie-t a kocsija anyósülésén találja. Onnantól csak két ember tudja, mi is történt pontosan, közülük az egyik halott.

Connie sztorija szerint az ominózus estén véletlenül észrevette Teel autóját, ahogy az utcán parkol. Hazament, mert használnia kellett a fürdőszobát. Összekészített egy kis ananászlét, altatókat, írt egy búcsúlevelet, majd beletette a táskájába a pisztolyt és visszaindult Teel kocsijához, amit nem zártak be, hát beült.
A fegyvert pár nappal korábban szerezte be a város másik végén lévő boltból. A tulajdonos jól emlékezett rá, elég furcsának találta, hogy Connie olyan sokszor említett egy kaliforniai utazást.
Teel hajnal egy körül indult el a barátnőjétől, és amikor meglátta Connie-t az anyósülésen, nagyon bedühödött, amiért követi őt. Veszekedtek, a nő elővette a fegyvert és öngyilkossággal fenyegetőzött. Dulakodni kezdtek, Teel megragadta Connie karját, a fegyver négyszer elsült, háromszor eltalálta a férfit.
Ezután Connie kiszállt az autóból, félrehúzódott egy elzárt helyre és bevette az altatót az ananászlével. Itt találtak rá másnap reggel.

Teel megpróbált elvezetni, de az ő állapotában már képtelen volt uralni az autót és belerohant egy telefonpóznába. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, Teel élete egy hajszálon függött, már nem tudta elmondani, mi történt, hamarosan pedig meghalt.

Connie tárgyalása az elsők között volt, amiket tévében leadnak illetve fotókkal "dokumentáltak".

Az esküdtszék 12 házas emberből állt, akik végül úgy döntöttek, hogy a nő bűnös nem szándékos emberölés vádjában. Az ügyész szerint a fegyver beszerzése azt mutatja, hogy Connie készült a gyilkosságra, az esküdtek ezzel nem foglalkoznak, sokak szerint azért, mert 1958-ban senki sem akart halálsorra küldeni egy nőt.

Teel feleségét és a másik szeretőjét nem hallgatták ki sem a rendőrségen, sem a tárgyaláson.

Connie Nicholst 2-21 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.