2018. január 29., hétfő

Döglött akták: Csontváz a szekrényben, és a fantom gyereksírás



Ez az ügy egy testvérpár, Sabrina és André története.

Brooklynban éltek a bátyjukkal, Gregory-val és az édesanyjukkal, Madeline Carmicheallel, aki örök terrorban tartotta őket. Nincs játék az udvaron, nincs játszópajtás, mindenért, ami az asszonynak nem tetszett verés járt cserébe. És ez nevelési módszer csak durvult és durvult.


Sabrina és Andre


Egyszer az akkor már 9 éves Andre a nagynénjével töltött egy napot, aki a húga felől érdeklődött. A fiú először azt hitte, Sabrináról, a nővéréről van szó, de a nagynéni tiltakozott, nem, nem, ő az ikertestvérére gondol. Andre még sosem hallott arról, hogy ikertestvére lenne. Amikor rákérdezett az anyjánál, ő még csak válaszra sem méltatja.

Andre-t 12 évesen kiemelték a családjából és nevelőszülőkhöz került. 13 évesen a születésnapját igazi családja körében ünnepelte, amikor is újra összeszedte a bátorságát, és újra rákérdezett az ikertestvérére. Az édesanyja ismét csak leszerelte.

1999-ben az akkor már felnőtt, családos Andre elmesélte Sabrinának az emlékeit (amik talán nem is valódiak) arról az ikertestvéréről, akit nem ismert. A nővére megtört és bevallotta az igazságot. Andre-nak tényleg volt egy ikerhúga, de évtizedekkel ezelőtt, 3 évesen meghalt, és az akkor még csak 8 éves Sabrina szemtanúja volt a halálának.

A gyerekek anyja a kislányt etette, amikor a kicsi megbetegedett és hányni kezdett, ezzel feldühítette Madeline-t és az idősebb bátyját, Gregoryt, aki akkor 16 éves volt. Az asszony akkor kezdte verni a kislányt egészen addig, amíg a gyerek elvesztette az eszméletét.


1999-ben Andre a rendőrséghez fordul.


A nyomozás


A lezáratlan ügyekkel foglalkozó nyomozók először nem akarnak hinni a bejelentésnek, miszerint húsz éve punnyad egy csontváz egy brooklyni lakásban egy szekrényben, de végzik a dolgukat.

A szomszédok a három gyerekről tudnak ugyan, de semmiféle ikertestvér létezése nem rémlik nekik. Újságcikkből (NYT) tudom, hogy Madeline többször panaszkodott arra, hogy a házban "fantom" gyereksírást hall. Szintén ebből a beszámolóban olvastam, hogy Madeline pár évvel Latanisha halála után elköltözött, és számító módon magával hurcolta a holttestet is.

Hamarosan rátalálnak Andre és az ikertestvére, Latanisha Carmichael születési anyakönyvi kivonatára. Kiderült, hogy Madeline begyűjtötte a lány után járó segélyt még a "feltételezett" halála után is. A nyomozók országszerte sem találják nyomát annak, hogy Latanishát beiratták volna iskolába, miközben Andre esetében ez egyértelműen lekövethető, ugyanígy az egészségügyi nyilvántartása is tiszta, mint a hó, miközben a testvéréé dúsan teleírt.

Azért volt szükség arra, hogy a teljes országban és nemcsak New York államon belül keressenek rá Latanishára, mert Madeline örömmel hazudta azt a rokonoknak, és mindenki másnak, aki tudott Latanisha megszületéséről, létezéséről (ahogyan a sztori kirobbantója, a nagynéni is), hogy hatalmas szegénysége miatt Délre küldte a lányt, hogy meg tudjon élni.

Elérkezett a házkutatás ideje.

Madeline megpróbálja megakadályozni, hogy a nyomozók bejussanak a szobájába, de ez természetesen nem sikerül. A szoba zsúfolt, rendetlen, de a szekrény végül kitárul. Benne egy nagy fekete dobozt találnak, ami a hároméves Latanisha Carmicheal holttestét, csontvázát rejti.

Az anya a holttestet paplanba tekeri és füstölőkkel, vécéillatosítókkal, és szódabikarbóna dobozokkal együtt csomagolja négy műanyagzacskóba, majd ezt egy dobozba tuszkolja, amit még egyszer celofánnal is átteker. Ezt a fekete ládát süllyeszti el a szekrényében. 

A Latanishát rejtő láda


Madeline Carmichealt 15 évtől életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélték. A börtönben halt meg rákban.
Gregory Carmicheal, aki 16 éves volt a gyilkosság elkövetésekor, gondatlanságból elkövetett emberölésért állt bíróság elé.

Madeline és Gregory Carmichael



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.